Vdecnost

Pociťujete v životě vděčnost?

Ne? Pak pravděpodobně máte neustále pocit, že váš život za moc nestojí. Opak je ale pravdou. Uvědomte si, co všechno v životě máte – střechu nad hlavou, pitnou vodu, topení, rodinu, práci, zdraví, … To všechno jsou věci, které nejsou samozřejmé. A pokud je máte, tak jste vlastně šťastný člověk. Na světě existuje spousta lidí, kteří ani toto nemají.

A že chcete od života víc? To je úplně v pořádku a já věřím, že můžete mít cokoli, co si dokážete představit. Zkuste se ale přestat honit za dokonalostí a dalekými sny a právě teď prožívejte vděčnost za to, co už v životě máte. Možná se vám potom budou i ty sny zdát dosažitelnější.

Slyšeli jste už o deníku vděčnosti?

To je sešit, do kterého si každý den zapíšete alespoň 3 věci, za které jste vděční. Díky tomu si zvědomíte, co je na vašem životě úžasného. Přiznejme si upřímně, že jsme zvyklí zaměřovat se spíše na to, co se nám nelíbí. Deník vděčnosti ale přesměrovává naši pozornost k tomu pozitivnímu a už tím nám dělá obrovskou službu a zlepšuje náladu.

Jestli se vám nechce hned zavádět deník, zkuste si ty tři věci alespoň uvědomit, třeba každý den před usnutím. Možná postupně zjistíte, že to přece jen stojí za zaznamenání.

A pokud už vděčnost praktikujete, zkuste zavést do svého života Svatou trojičku, která je takovou nadstavbou deníku vděčnosti.

Co je svatá trojička?

Technika z knihy Kundička od Regeny Thomashauser, která doporučuje napsat nebo říct si každý den:

  • 3 věci, kterými se chlubíte nebo se za ně chválíte,
  • 3 věci, za které jste vděční a
  • 3 věci, po kterých toužíte.

Můžete si tuto trojičku vyměnit se svojí kamarádkou nebo zapsat do deníčku. Dáváte tím svým myšlenkám větší sílu a ony se vám pak snáze manifestují do života.

Dnes se chlubím tím, že jsem napsala tento článek, že jsem si po obědě dala vynikající dezert a že mám chvilku pro sebe.

Jsem vděčná za to, že manžel vzal děti ven, že jsme všichni zdraví a že máme vše, co potřebujeme ke spokojenému životu.

Toužím po úspěšném online podnikání, po nabíjející dovolené a po pozemku pro náš vysněný domek.

Co vy na to? Zdá se vám to přitažené za vlasy? Tím spíš něco z toho vyzkoušejte. Uvidíte, že postupně se vaše dny stanou veselejšími.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována. Povinné pole je označené *