element voda

Období zimy – element voda

Vítám vás v novém týdnu a představuji tematiku, které nás bude nyní provázet:

JAK UVNITŘ, TAK VNĚ

V únoru je znatelněji cítit energie blížících se nových začátků. Aby mohlo přijít nové, musíme mu udělat prostor. A to uděláme nejlépe pořádným úklidem. Jak ve svém vnitřním, tak ve svém vnějším světě.

ELEMENT VODY

S obdobím končící zimy, hibernace, odpočinku se pojí také element vody. Voda je nositelkou života, neustále proudí a proměňuje se jako naše emoce. Souvisí tedy s naší emoční složkou osobnosti.

Proudí naší krví. Můžeme ji požádat, aby vyčistila staré nánosy emocí v nás a my se mohly na svět podívat bez starých křivd.

ODPUŠTĚNÍ

S tím souvisí téma odpuštění. Odpuštěním neschvalujeme příkoří, které se nám stalo, ale propouštíme emoční náboj, který si s ním neseme. Tím se osvobozujeme a získáváme prostor a energii pro nové prožitky a emoce.

Moje psychická nestabilita začala právě meditací odpuštění a následným odpouštěním všeho a všem. Proto nedoporučuji jít do toho po hlavě a bez rozmyslu. Ale nejprve požádat element vody o pomoc s pročištěním starého a pak odpustit se záměrem, ať odpustím to, na co jsem aktuálně připravená.

Jak se propojit s elementem vody:

  • Vědomá koupel nebo sprcha – při koupeli/ sprchování myslete na to, jak se vás voda dotýká a jak omývá každou vaši buňku a odplavuje všechny staré nánosy
  • Pití čisté vody
  • Projití se v dešti nebo sněhu (ráno bosé ranní rosou)
  • Pozorování řeky nebo potoka
  • Difuzér s vonnými oleji
  • 4 x ročně umýt okna a vyprat záclony a závěsy – propuštění starého, místo pro nové (příležitosti, zážitky, emoce)
  • Hoponopono

Skvělým pomocníkem v čištění prostoru, ať už vnitřního nebo toho, ve kterém žijeme je nahrávka hoponopono.

Schválně si ji zkuste pustit a opravdu procítit. Co to s vámi dělá? Když ji necháte jen tak hrát v prostoru, pomůže to jeho energetickému pročištění. Přidávám perfektní skladbu od úžasné Marušky Tilšarové.

Já ráda kombinuji fyzický úklid – mytí, luxování, větrání s tím energetickým – puštění hoponopona, nabíjení prostoru difuzérem apod.

Když odpustíte, pocítíte úlevu a s lehkostí pak budete přijímat nové možnosti.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována. Povinné pole je označené *