oheň

Období léta – element oheň

S létem se pojí element ohně. Jedná se o nejjangovější element. Je silný, přímý, odvážný a odhodlaný jít za svými cíly.

Oheň jako strážce mentální rovnováhy

Oheň lze propojit také s rozumem. S naší mentální složkou. Symbolizuje odvahu, tvořivost, životní sílu, vede k akci či zábavě. Naši předkové považovali oheň za posvátný, protože jeho teplo udržovalo život, odhánělo predátory a pomáhalo s přípravou pokrmů.

Dnes lze za oheň považovat i vše, co je spojené s elektřinou. Proto s ní zacházejte vědomě a pravidelně aktivujte její energii v domácnosti. Sviťte, abyste pozvali oheň a jeho energii do svého příbytku. Rozdělávejte oheň v krbu, zapalujte svíčky.

V létě si poseďte u táboráku a pozorujte plápolající plamínky. To vše pomáhá pozvat energii ohně do vašeho života a znovu zažehnout vaši životní jiskru.

PŘIJETÍ

S obdobím zimy, vody a emocí souviselo odpuštění. S obdobím jara, vzduchu a duše vnímám důležité rozhodnutí. S létem bych spojila přijetí. Je na čase přijmout vše, co přineslo naše jarní, vzdušné rozhodnutí. Ať už se nám výsledky líbí nebo ne, s odporem daleko nedojdeme.

Odpor vytváří nepřijetí a tlak a svým způsobem nám do života přitahuje to, co nechceme, aby nás „donutil“ to přijmout. Když se nám to podaří, přichází velká úleva. Přijímat vše, co se nám v životě děje, není snadné, je to však velmi léčivé.

Jak probudit oheň ve svém životě

Vystupte ze své komfortní zóny – pořiďte si nový, originální kousek do svého šatníku, výrazně si nalakujte nehty, změňte účes, udělejte něco, co dlouho chcete udělat, ale máte z toho strach. Prostě probuďte v sobě odvahu.

Můžete si zkusit aktivační meditaci:

Přeneste svou pozornost do oblasti solaru plexu, oblasti pod hrudní kostí. Představujte si, že zde rozsvěcujete jiskru žlutozlatého světla.

Soustřeďte se na nádech a představujte si, že ve vzduchu cítíte citronovou vůni. Svůj dech ponořte hluboko do žlutozlaté jiskry a pozorujte, jak se jiskra s každým nádechem zvětšuje a září stále jasněji. Pulzuje energií.

Prociťujte její energii. Pozorujte, jak svítí a váš vnitřní i okolní prostor osvětluje žlutým světlem. Nacházíte se uprostřed jasně žluté záře.

Pozorujte svůj dech a nyní se zaměřte na vydechování. Představujte si, že každý výdech s sebou odnáší pocity bezmoci, různá omezující přesvědčení, perfekcionismus, kritiku, vše, co nepotřebujete.

V duchu si opakujte:

„Beru si zpět svoji sílu.

Beru si zpět odvahu.

S radostí žiju svůj život.“

Několikrát se zhluboka nadechněte a rozjímejte, jaké je vaše životní poslání. Kde potřebujete znovu nastavit jasné hranice, čeho jste dosud dosáhly, jak se cítíte ohledně uplatnění v práci a jaké jednotlivé kroky plánujete udělat v osobním životě.

Přitom neustále vnímejte svůj dech, pozorností zůstávejte u svého dechu.

Pomalu se vracejte pozorností zpět do místnosti. Co slyšíte, co cítíte na svém těle, jakou vůni vnímáte? Můžete se protáhnout a zahýbat rukama a nohama. Dejte dlaně na obličej a pomalu otevřete oči. Vítejte zpět v tady a teď.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována. Povinné pole je označené *