Cyklicnost

Cykličnost

Všimly jste si, že se každý rok opakuje v cyklech? Že není lineární z bodu a do bodu b, jak se nám možná zdá, ale že se z bodu a postupně během celého roku kolo otočí znovu do bodu a. A vše může začít znova. Něco jste nestihly? Nevadí, máte novou šanci. Je tu nový rok se svými cykly:

Panna/ dívka – jaro – energie rozkvětu a nových začátků. Vše se pomalu probouzí po zimě a klíčí a chystá se začít nový život. Dny se pomaloučku prodlužují a začíná čím dál víc vykukovat slunce. Významný svátek – Velikonoce.

Milenka – léto – tvořivá a bující energie, která momentálně pomalu přichází. Energie plnosti, zářivosti. Dny jsou dlouhé a plné hřejivého slunce. Významný svátek – letní slunovrat.

Matka – podzim – pečující energie, kdy sklízíme plody bujícího, energického léta. Vše se pomaloučku uzavírá do sebe a chystá na přicházející zimu. Dny se pomalu zkracují a sluníčka ubývá. Významný svátek – dušičky.

Stařena – zima – energie ubývá, příroda se stahuje do sebe a chystá se k zaslouženému odpočinku po vydatném létě a podzimu. Dny jsou krátké a slunce výjimečné. Významný svátek – zimní slunovrat, Vánoce.

Ženská cykličnost

Stejně, jako je cyklické kolo roku, je cyklický i ženský menstruační cyklus. Během měsíce žena prochází podobnými čtyřmi fázemi, kdy se mění její nálady i hormonální rovnováha. Proto lze s nadsázkou říct, že jedna žena má během měsíce čtyři různé tváře, které se periodicky opakují.

V období jara, panny, chcete-li v dynamické fázi je ženská energie nejblíže té mužské. Žena je zaměřená na výkon a zvládne více než leckterý muž. Skvěle jí jde plánování a vymýšlení nových projektů.

V období léta, matky, nebo v ovulační fázi je žena hormonálně nastavená na založení rodiny. Je velmi otevřená a komunikativní. Ideální doba pro plánování jakýchkoli schůzek.

Na podzim, v období čarodějky, v premenstruační fázi přichází hormonální bouře. Je tu dobře vidět, jak se o sebe žena starala v předchozích fázích. Pokud dobře, tak je toto období celkem klidné, žena se ráda věnuje úklidu domácnosti a vytřiďování věcí. Bude také velmi kreativní. Pokud ale žena zanedbávala své potřeby, bude se v tomto období projevovat jako fúrie či neřízená střela. Všechno ji bude rozčilovat, i ona sama. Kupte jí čokoládu a kliďte se jí z cesty, brzy bude zase lépe.

V zimě, v období vědmy, tedy v menstruační fázi přichází ztišení. Ženě je nejlépe doma, klidně o samotě a potřebuje den, dva odpočívat a dát tělu klid, aby se mohlo vyčistit. Je to ideální období pro zhodnocení plánů, které přišly ve fázi panny. Čím víc bude žena odpočívat, tím více energie bude mít pro další cyklus, který bude následovat.

Naslouchejme sobě a svému tělu, mnohonásobně se nám to vrátí.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována. Povinné pole je označené *