Stonehenge

Zimní slunovrat 2021

21. 12. 2021 v 16:58 nastal zimní slunovrat – nejkratší den a nejdelší noc v roce. Po jejím překonání pozvolna světlo zase získává nadvládu. 

A my jsme si doma udělaly malý, rodinný rituál na jeho uctění.

Naladění a poděkování roku 2021

V kruhu jsme se spojily a naladily se na rok 2021. Mysleli jsme na to, za co jsme vděčné i na věci, které byly méně příjemné. Zapálily jsme svíčku za rok 2021 a dalších 12 malých za každý měsíc uplynulého roku. U toho jsme vzpomínaly i s dětmi, co nám který měsíc přinesl a děkovaly za to.

Poté jsme vzaly papír a pastelky a vykreslily na něj vše, co chceme ve starém roce zanechat, a už to dál nevláčet s sebou. Děti si to náramně užívaly a my vlastně také.

Přání na rok 2022

Když bylo vše vykresleno a předáno papíru, zapálily jsme zelenou čakrovou svíci za rok 2022. Svíci s názvem Setkání s vlastním srdcem. Vzaly jsme si čistý papír a ladily se na to, co vše bychom do nového roku chtěly přizvat a zároveň jsme to papíru předávaly. Děti pronášely jednoduché věci jako koupání v létě v bazénu, stavění v zimě sněhuláka apod.

Jakmile bylo vše nakresleno, přišly na řadu karty Žena. Moje karta pro rok 2022 nese název Je čas začít právě teď – Právě teď je ten pravý okamžik pro začátek. Vše potřebné už vím a mám. Jdu do toho. Tak tedy: nádech, výdech, nádech: TEĎ!!! ZAČÍNÁM!!!

Karta roku 2022 – zimní slunovrat

Jak příhodná karta, chtěla bych se přestěhovat zpátky na východ do chalupy nedaleko lesa a také si přeju začít provázet ženy kurzy předporodní přípravy. Čeká mě poslední celý rok na rodičovské a je přede mnou spousta úkolů, pro které je třeba nalézat nová řešení. Moc se na všechna chystaná dobrodružství těším. Držte mi palce, děkuji.

Pak už jsme jen rozpustily kruh a vydaly se spálit všechno negativní kreslení do kotle. Hoř plamínku, plápolej, tupou sílu udolej. Poté jsme si s dětmi zaskotačily na pořádnou písničku pěkně od podlahy a zakončily celý rituál výbornou večeří.

A co vy, pustily jste se také do nějakého rituálu nebo jinak oslavili slunovrat?

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována. Povinné pole je označené *