laskavá všímavost

Období jara u mě

Jak už víte, procházím letos výcvikem všímavosti. A mám za sebou další všímavý víkend. Tento se nesl ve znamení laskavosti a všímavosti k našemu vnitřnímu světu.

Potkání s panem Strachem

Potkala jsem se tam se svým panem Strachem. Všichni nějakého máme. Snaží se nás chránit, myslí to s námi dobře, ale mnohdy k tomu využívá dost nevhodné metody.

Ten můj mi odhalil, že se velmi bojí, že zůstanu sama, a tak volí různé způsoby, jak mě přimět zapadnout a nevyčnívat, aby mě okolí přijímalo.

V představě jsem pana Stracha objala, poděkovala mu za jeho upřímnou starost o mě a uklidnila ho, že už jsem velká a že to spolu určitě bezpečně zvládneme.

Rozhodnutí být sama sebou

A pak mi došlo, že už nechci být za každou cenu a pro každého přijatelná. Chci být prostě sama sebou i s tím rizikem, že pro někoho budu možná nepřijatelná. I to je v pořádku.

A tak se začínám stavět sama za sebe. Bez hodnocení a tlaku na výkon. Život je hra, ale my jsme dospěli a hrát si přestáváme. Pojďme znovu pozvat hravost a zvědavost do svého života. Přizvěme ještě laskavost a soucit a buďme si jistí, že se časem začnou dít změny.

Co mě aktuálně zajímá:

  • polyvagální teorie Stephena Porgese
  • nervový systém a jeho fungování
  • mindfulness zaměřená na tělo a vnitřní prožívání (zdravé hubnutí)
  • věřím, že o tom všem postupně napíšu víc, těšte se 😉

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována. Povinné pole je označené *