bilancování 2024

Období zimy

TÉMA UZAVÍRÁNÍ, BILANCOVÁNÍ A VHLEDŮ, TVORBA ZÁMĚRŮ

Ještě pořád máme období zimy. Prosinec, leden a únor jsou měsíce uzavírání, hodnocení a bilancování. Tvoří se vizí, plány, cíle či záměry. Protože jsem analytik, mám tyhle činnosti moc ráda.

Letos jsem poctivě prošla 12 kouřových nocí (díky Jana Rosa) a už loni mě věrně provázel diář Srdce ženy, který s radostí budu používat i letos.

Odpočinek, stažení energie

V zimě příroda odpočívá a nabírá síly na bujaré jaro, které se blíží. I my bychom měly stáhnout svoji energii a pozornost směrem k sobě a do svých příbytků.

Zima je jako těhotná žena, která trpělivě čeká na okamžik narození svého miminka.

Vláda Moreny – bohyně smrti a pořádku

Tomuto období vládne bohyně Morena. Moudrá stařena a bohyně smrti, ale taky pořádku. Energie je velmi málo. Příroda je pasivní a i my bychom měli zpomalit a zaměřit se na reflexi toho, co v životě chceme dále posilovat a co už tam naopak nechceme.

V ženském cyklu se jedná o menstruační období. Tělo potřebuje odpočívat, aby se mohlo zbavit starého a připravilo se na nový začátek. Je to i vhodné období pro vnitřní i vnější úklid. Snadněji si zde odpovíte na otázky typu:

Jsem se svým životem spokojená? Co v mém životě funguje a co naopak potřebuju změnit?

Úroveň nervového systému – archetyp OBĚŤ

Z hlediska nervového systému se nacházíme v úrovni archetypu oběti (cítíme nebezpečí a vládne parasympaticus). Oběť je velmi pasivní a dějí se jí přesně takové okolnosti a situace, které posilují její postoj. Konkrétně to znamená, že není pevná sama v sobě, její okolnosti ji ovládají (reaguje emocionálně). Když jde něco řešit, jde na to z pozice – bojuju/ reaguju na svoje okolnosti, potřebuju zachránit, potřebuju hasit požáry.

Prosinec – dokončení cyklu, požehnání, zázraky

Prosinec je přechodným obdobím mezi starým a novým rokem. Starý rok končí a my ho můžeme zhodnotit a reflektovat. K tomu je skvělých právě 12 kouřových nocí. Slavíme Vánoce a všude okolo nás je až hmatatelná atmosféra zázraků. Jsme požehnaní hojností darů, přátel a rodiny.

V prosinci také slavíme zimní slunovrat, kdy pomaličku slunce přebírá vládu nad temnotou, aby se v červnu jejich role zase vyměnily. A tak pořád dokola.

Leden – kořeny a základy

Téma, které se s lednem pojí jsou kořeny a základy. Je to logické, pokud chceme tvořit životaschopné vize, cíle a záměry, potřebujeme pro ně pevné základy.

Tušíte, zda jste pevné „v kramflecích“ nebo potřebujete trochu uzemnit?

Únor – vyšší já, vnitřní vedení, božství

Poté, co se ukotvíme svými kořeny k zemi, je čas, napnout své vědomí také někam nahoru, k tomu, co nás přesahuje. V únoru je tedy čas spojit se svým vyšším já, vnitřním já, božstvím, přírodou, vesmírem, čímkoli vyšším, co je vám sympatické. Mohou vám přijít různé vhledy pro nové období, které je v únoru již na dosah.

TECHNIKY POJÍCÍ SE S OBDOBÍM ZIMY

Techniky, které mě v zimním období provázejí:

  • Roční zhodnocení – kruh života.
  • Vision board, letos nově založený na 9 životních oblastech podle feng shui.
  • Stanovení nových návyků (pro letošek plánuji ranní úsměv, večerní 8minutovka, pravidelná cyklická jóga a automasáž bříška).
  • Karta pro nadcházející rok i jednotlivé měsíce
  • Uzemnění pomocí vizualizace kořenů a spojení se Zemí.
  • Vědomí si svých předků – po krvi, po zemi, po řemesle.
  • Vizualizace na propojení se s vyšším já
  • 12 kouřových nocí

Co byste chtěly samy vyzkoušet nebo by vás zajímalo blíže? Napište mi a já se v dalších článcích rozepíšu více o tom, co vás zajímá 😉

Mějte pohodový týden,

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována. Povinné pole je označené *