Příprava na porod

Kurz vs. konzultace – příprava na porod a rodičovství 5

Příprava na porod a mateřství pomocí individuální konzultace nebo skupinového kurzu mi přijde skvělá. Můžete si vybrat jednu z možností nebo je vzájemně kombinovat. Záleží na vašich potřebách a preferencích.

Skupinový kurz přípravy na porod a rodičovství

V případě skupinového kurzu, jak už název napovídá, půjde o pravidelné setkávání skupiny těhotných žen, případně jejich partnerů. Toto setkávání může trvat různě dlouho – jedno odpoledne, celý víkend nebo několik po sobě jdoucích odpolední. Některé kurzy jsou určené jen pro ženy, na jiné je možné vzít i svého partnera. Některé kurzy jsou prezenční (musíte na ně dojet), ale existují i online kurzy. Nabídka je široká, stačí si jen vybrat 😊.

Výhody

  • Setkávání žen v podobné životní situaci
  • Možnost navázání přátelství
  • Obsažení širokého množství témat

Nevýhody

  • Není tolik prostoru pro individuální dotazy a specifické situace
  • Časová náročnost

Moje nabídka kurzu

Moje kurzy jsou sestavené z 5 okruhů, které probereme během víkendu nebo během 5 setkání po 3 hodinách, která proběhnou vždy jednou za týden. Většina setkání bude vhodná jen pro ženy, ale jedna část bude otevřená i pro jejich partnery.

Okruhy témat pro skupinový kurz

1 – Průběh fyziologického porodu

2 – Rozhodování při porodu

3 – Podpora u porodu (vhodné i pro partnery)

4 – Období po porodu

5 – Porodní magie (volitelné)

Momentálně hledám vhodné prostory pro jejich konání. Kdyby vás nabídka zaujala, neváhejte mě kontaktovat, abych vám dala včas vědět, kdy a kde se kurz bude konat.

Individuální konzultace přípravy na porod a rodičovství

Individuální konzultaci si můžete objednat u lektorky, duly nebo komunitní porodní asistentky. Probere s vámi přesně to, co zajímá vás. Co se týká konkrétně vašeho těhotenství, porodu a šestinedělí. Můžete ji kontaktovat kdykoli před porodem, ale i po něm, když si s něčím nevíte rady nebo si prostě potřebujete popovídat a utřídit myšlenky.

Výhody

  • Pozornost je věnována jenom vám a vašim potřebám
  • Možnost detailně se zaměřit na konkrétní téma, které vás zajímá

Nevýhody

  • Pokud chcete získat komplexní přehled, zabere to hodně času a může se to vyšplhat na vyšší částku než skupinový kurz

Moje nabídka konzultací

Pokud chcete probrat svou přípravu na porod a mateřství se mnou, kontaktujte mě. Zjistím vaše potřeby a podle toho nabídnu služby na míru.

Můžeme probrat vaše představy o porodu nebo průběh předchozích porodů. Podíváme se na vaše očekávání od porodu. Můžeme spolu sestavit porodní přání nebo se podívat na podporu při porodu.

Rebozo hýčkání

Také se vám můžu věnovat po porodu. Rebozo hýčkání je forma jemné masáže, kterou lze opečovat vaše tělo. Je to takové poděkování tělu a vám, že jste právě ukončila těhotenství a zvládla porod.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována. Povinné pole je označené *