matka země

Období podzimu – element země

S podzimem je spojený element země. Oproti v létě vládnoucímu ohni je tento mnohem jinovější. Země připomíná velkou matku, všeobjímající a vše přijímající archetypální, ženskou sílu, která je měkká, teplá a konejšivá.

Země jako matka fyzického těla

Všichni jsme součástí velkého celku Země, díky které získáváme i své fyzické tělo. Země je matérie, vše fyzické, co nás obklopuje. Pokud chceme dlouho a kvalitně žít, je třeba se dobře starat o své tělo, ale i o prostředí, ve kterém žijeme.

SOUCIT

S obdobím zimy, vody a emocí souviselo odpuštění. S obdobím jara, vzduchu a duše vnímám důležité rozhodnutí. S létem a ohněm jsem spojila přijetí, radost a sílu. K podzimu, zemi a tělu, podle mého vnímání, patří soucit.

Soucit je důležitou kvalitou, díky které se projevuje naše lidskost. Je to něco, čeho stroje, ať jsou sebeinteligentnější, nejsou schopny. Soucit znamená, že vnímáme rozpoložení trpícího, ale zároveň zůstáváme ve svém středu, plně se neztotožňujeme s jeho prožíváním, ale vědomě s ním jsme a přijímáme ho přesně takového, jaký právě je. Bez toho abychom ho soudili nebo se ho snažili opravit či zachránit. Díky tomu se onen trpící může opřít o náš vnitřní klid, prožít to, co zrovna prožívá s vědomím, že na to není sám a tím se mu může ulevit.

Jak se propojit s energií země

Způsobů, jak se propojit s energií země existuje nespočet.

Ten nejjednodušší, který se nabízí, je vědomá procházka do přírody, třeba do lesa. Nemusíte mít jasný cíl. Prostě jen vejděte do lesa, pozdravte stromy a nechte na sebe celou přírodní scenérii působit.

Doma si můžete přidat zelenou barvu nebo pověsit obrázek s přírodními motivy.

Přidáním pokojových rostlin také podpoříte esenci přírody ve svém příbytku.

Do aromalampy nebo difuzéru můžete přidat esenciální olej z jehličnanů. Posílíte tak svůj imunitní systém, který to na podzim jistě ocení a pozvete les a přírodu k sobě domů.

Dejte si do kapsy oblíbený minerální kámen nebo kaštany a kdykoli je nahmatáte, bude to jako pozdrav od země samotné.

Jak na uzemnění

Pokud chceme být pevně ukotvení ve svém životě, je třeba být kvalitně uzemnění. Mít zdravé a hluboké kořeny, díky kterým můžeme vyrůstat vysoko a přitom neztrácet stabilitu, tak jako stromy, od kterých si v tomto můžeme brát příklad.

Abychom neztráceli stabilitu, nebo ji po chvíli zase brzo nabyli, je fajn pravidelně revidovat své uzemnění a tedy se vědomě propojovat se zemí. Jak na to:

  • vizualizujte si své kořeny
  • choďte bosi
  • lehejte si na zem
  • choďte na vědomé procházky do lesa
  • dýchejte pár minut do pánve a klidně níž, do chodidel nebo až do jádra Země.

Pokud máte chuť vyzkoušet si uzemňování nebo vědomé dýchání pod vedením lektora, přijďte na nejbližší všímavý kruh 😉

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována. Povinné pole je označené *